Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

για λαϊκή, πατριωτική

και οικολογική συσπείρωση

Αθήνα, 16.06.09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Η Προσωρινή Επιτροπή που συγκροτήθηκε στη Συνέλευση της Πρωτοβουλίας στις αρχές του 2009, κατά πλειοψηφία αποφάσισε να εκδώσει την σημερινή δημόσια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ για τους σκοπούς μας και την δεοντολογία που απορρέει από αυτούς.

Η κίνηση αυτή είναι αναγκαία καθώς ήδη έχουν μεσολαβήσει «άστοχες» ενέργειες, που θα μπορούσαν να ξεστρατίσουν το εγχείρημα.

Επείγει λοιπόν, να δώσουμε ένα λιτό και περιεκτικό στίγμα του τι είμαστε και τι επιδιώκουμε.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τα εξής:

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας, ομόφωνα, χωρίς καμμία εξαίρεση, διακήρυξαν από μιάς αρχής την

επιθυμία να δημιουργήσουν μία ενωτική βάση διαλόγου, για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να συμβάλουμε στην επανασυσπείρωση και ενεργοποίηση του μεγάλου λαϊκού ρεύματος, που έχει καταξιωθεί με σκληρούς αγώνες για την Πατρίδα, τη Δημοκρατία, τον σοσιαλισμό.

Υπογραμμίσαμε από μιάς αρχής, ότι τα μέλη της Πρωτοβουλίας είναι άτομα και όχι εκπρόσωποι κομμάτων ή οργανώσεων , και ότι ο αγώνας μας θα είναι κοινωνικός και μορφωτικός, χωρίς να εμπλέκεται σε κομματικές, εκλογικέςε ή προσωπικές στρατηγικές.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι, ορισμένοι συναγωνιστές (στελέχη κόμματος) εργάστηκαν περισσότερο για να «αξιοποιήσουν» έναντι τρίτων την Πρωτοβουλία, εμφανίζοντας την ως εκκολαπτόμενο νέο κόμμα, παρά για τους σκοπούς που και οι ίδιοι είχαν υπογράψει.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, η Πρωτοβουλία ανήκει στους απλούς αγωνιστές (είτε προέρχονται από το ΔΗΚΚΙ, είτε από το ΠΑΣΟΚ, ή την άλλη αριστερά, ή άλλο χώρο) και δεν έχουν θέση πρακτικές που αναλώνονται σε ραδιουργίες, παρασκήνια, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς.

Απευθυνόμαστε σε όλους, με την ελπίδα ότι θα συναντηθούν οι αγωνίεςκαι οι αγώνες μας με την ανάγκη του Λαού μας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, κοινωνικών και εθνικών.

Είναι καιρός να απελευθερωθούμε κάποιοι από την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια και άλλοι από την τυπολατρία και τις διαμάχες για αμφισβητούμενους τίτλους, κρατικές επιχορηγήσεις και θέσεις ατομικής προβολής και εξουσίας.

Προτείνουμε ένα τίμιο και δημόσιο διάλογο, απαλλαγμένο από παρασκήνια, παζάρια για καρέκλες και στενόκαρδες πολιτικάντικες πρακτικές.

Όσοι διακρίνονται σε αυτά τα παιχνίδια, είναι ξένοι στον αγώνα μας.

Όσοι αληθινά αγωνίζονται και θέλουν να συνεχίσουν, καλούνται σε μία ενωτική διεργασία, που θα καταλήξει, μετά από σωστή και έγκυρη προετοιμασία, σε μία Πανελλαδική Διάσκεψη, με τελικό σκοπό την πολιτική δημοκρατική συγκρότηση του ζωντανού κινήματος της κοινωνίας.

Όσοι πραγματικά θέλουν να συνεχίσουν μαζί μας την «Πρωτοβουλία», καλούνται να επικοινωνήσουν με κάποιον από τους υπογράφοντες, για συντονισμό των παραπέρα ενεργειών.

Συντροφικά και αγωνιστικά

Τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΤΙΜΟΣ

ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ