Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

ΔΗ.Κ.ΚΙ.
Αθήνα, 2/10/2008


Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις της ΕΥΔΑΠ, στην εφταετία της μετοχοποιημένης ΕΥΔΑΠ το νερό αυξήθηκε 145%

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την αύξηση στα τιμολόγια του νερού κατά 3% για τον τομέα της ύδρευσης και κατά 7% στα τέλη αποχέτευσης συνεχίζει την στυγνή νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική της πλήττοντας τα λαϊκά νοικοκυριά.
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχοντας, στα πλαίσια των Ευρωενωσιακών τους δεσμεύσεων, ως στρατηγικό σχέδιό τους, ξεπουλήσει τους περισσοτέρους κερδοφόρους και στρατηγικούς τομείς της Οικονομίας εξοφλώντας «γραμμάτια» στους ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες, συνεχίζουν να σχεδιάζουν το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου. Στην εφταετία της μετοχοποιημένης ΕΥΔΑΠ, ο λαός του Λεκανοπεδίου είδε τους λογαριασμούς που πληρώνει να αυξάνονται κατά 52,5% όσον αφορά τα τέλη αποχέτευσης και μέχρι 145% την τιμή του νερού.
Είχαμε ως ΔΗΚΚΙ επισημάνει έγκαιρα ότι ο κάθε ιδιώτης έχοντας σκοπό το κέρδος θα προχωρήσει στην αύξηση των τιμολογίων εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, στη μείωση του προσωπικού ανεβάζοντας και άλλο το ποσοστό της ανεργίας και τέλος προσπαθώντας να συμπιέσει τα έξοδά του δεν θα παρέχει προϊόν (καθαρό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, συντήρηση δικτύων τηλεπικοινωνίες κλπ,) που να καλύπτουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που μόνο οι δημόσιες επιχειρήσεις μπορούν να καλύψουν.
Η ΕΥΔΑΠ όπως και όλες οι Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να επιτελέσουν κοινωνικό και εθνικό έργο.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις, και οι ΔΕΚΟ να επανέλθουν στο πλήρη έλεγχο του κράτους το οποίο να είναι και ο μοναδικός μέτοχος.
Ο Εθνικός Πλούτος της χώρας μας ανήκει στους Έλληνες και θα παραμείνει στους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: