Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ »
Αγίου Ιωάννη 7, Στρόβολος Τ.Θ. 23940, 1687
Λευκωσία – Κύπρος
Τηλ. 22-668464, Φαξ 22-668882
e-mail: adouloti.kerinia@cytanet.com.cy


ΑΚ/2009 29.4.09

Προς τα Μέσα ενημέρωσης: Για άμεση μετάδοση/ δημοσίευση παρακαλώ.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΚ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ Vs ΟΡΑΜΣ

Σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), στην υπόθεση Αποστολίδη Vs Οραμς , το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα :

Η απόφαση επιβεβαιώνει ότι το Δίκαιο επιβιώνει και υπερέχει τόσο της κατοχής και της υπεροπλίας του επιδρομέα, όσο και των μεγάλων προστατών συνοδοιπόρων του.
Αποτελεί κόλαφο για την Τουρκία
Αποτελεί κόλαφο για τη μορφή λύσης που συζητείται, δηλαδή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας
Αποτελεί κόλαφο για τους δικούς μας θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Αποτελεί διάταγμα για τους σφετεριστές των περιουσιών μας να τερματίσουν την παράνομη εκμετάλλευσή τους.
Το δικαστήριο επιβεβαίωσε την Τουρκική κατοχή , επεδίκασε ως παράνομη την εκμετάλλευση των περιουσιών μας, αναγνώρισε την κυριαρχία της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και ζητεί το σεβασμό στην απόφαση του δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας που καλεί τους σφετεριστές να κατεδαφίσουν το παράνομο κτίσμα στο κτήμα του νόμιμου ιδιοκτήτη κ. Αποστολίδη και να την επιστρέψουν στο νόμιμο ιδιοκτήτη.
Καταγγέλλουμε τη δήλωση του Βρεττανού Ύπατου Αρμοστή ότι η απόφαση είναι δικαστική υποδεικνύοντας πονηρά, ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι πολιτική. Προτρέχει και πάλιν ο Βρεττανός Διπλωμάτης και υποβάλλει ότι η απόφαση πρέπει να αγνοηθεί, διότι δεν θα μας λύσει το Κυπριακό.
Απαντούμε στο Βρεττανό Ύπατο Αρμοστή ότι η δικαστική απόφαση, στο σημείο που επιβεβαιώνει ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης είναι ο Ελληνοκύπριος που έχει παράνομα και βίαια εκδιωχθεί από την περιουσία του και υιοθετεί την απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου με την οποία ο σφετεριστής καλείται να την εγκαταλείψει , υπαγορεύει και την πολιτική λύση στο Κυπριακό: Υπαγορεύει ότι η κατοχική Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα αποσύροντας τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους που κουβάλησε εκεί, και οι Τουρκοκύπριοι που κατάγονται από τις ελεύθερες περιοχές να επιστρέψουν πίσω στα χωριά , τα σπίτια και τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές. Έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για να επιστρέψουν και οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες ιδιοκτήτες της γης πίσω στις περιουσίες, τα χωριά και τις πόλεις τους, όπως διατάζουν όλες οι μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.
Κυβέρνηση και Κομματικές Ηγεσίες δεσμεύονται από τις δικαστικές αποφάσεις που έχουμε εξασφαλίσει μέχρι σήμερα να τις αξιοποιήσουν για να διαμορφώσουν πολιτική η οποία θα οδηγεί στην υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων. Οι δικαστικές αποφάσεις υπαγορεύουν ότι δεν γίνεται να συζητείται θέμα περιουσιακού, ούτε να συζητούνται επιλογές άλλες από την επιστροφή. Υπαγορεύουν ότι πρέπει να συζητούνται ΜΟΝΟ, οι τρόποι που η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κύπρο και οι τρόποι που θα υλοποιηθεί η επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων πίσω στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Υπαγορεύουν επανατοποθέτηση του Κυπριακού με απαγκίστρωση μας από τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας η οποία εξορισμού εξυπακούει απώλεια περιουσιών και όχι επανάκτηση , όπως την προνοούν και διατάζουν οι δικαστικές αποφάσεις που έχουμε πάρει από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Για να έχουν αντίκρισμα λοιπόν οι δηλώσεις Κυβέρνησης και Κομματικών Ηγεσιών που ακούσθηκαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης, θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή πολιτικής σε ότι αφορά τόσο στο στόχο , όσο και στην στρατηγική που ακολουθείται. Αν δεν γίνει τούτο μετά και από αυτή την απόφαση, όπως δεν έγινε από τον καιρό της απόφασης στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου , τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο Λαό ότι εξυπηρετούνται τυφλά τα ξένα συμφέρονται αντί τα δίκαια και τα δικαιώματα του Λαού και ιδιαίτερα των προσφύγων, οπότε επιφυλάττουμε τα δικαιώματα μας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: