Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ (ΣΕΝΑΡΙΩΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε συνέχεια της προηγούμενης μελέτης του αναλυτή συνεργάτη μας Νικήτα – Αθανασίου Γ. Σούμπλη, παραθέτουμε παρακάτω και δύο ακόμα εκδοχές με τις αντίστοιχες κατανομές των εδρών ανά περιφέρεια.

Συγκεκριμένα τώρα εξετάζονται : Α) εκδοχή με διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 4,5% (39,5%-35,0%) και ΟΙΚΟΛ.-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ 3,20%, και Β) εκδοχή με διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 4,8% (39,8%-35,0%) και ΟΙΚΟΛ.-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ 2,90%. Για ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ και ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ έχουν ληφθεί υπόψη και στις δύο εκδοχές τα ίδια ποσοστά, ήτοι αντιστοίχως 8,80%, 7,0% , 5,0%, και 1,5%. Τα εξεταζόμενα σενάρια απεικονίζουν και τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν μέχρι το Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου 2009. Η ανάλυση και η επεξεργασία γίνεται όπως και προηγούμενα με την λογική παραδοχή ότι η διαφορά των ποσοστών κάθε κόμματος που προκύπτει ανά περίπτωση σε σχέση με το γενικό ποσοστό του των εκλογών του 2007, εφαρμόζεται με ενιαίο τρόπο δηλαδή με προσαύξηση ή απομείωση του ποσοστού του κάθε κόμματος σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε εκδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: